O nama

петак, 30. септембар 2016.

TV Izlet - Stazama zdravlja i duhovnosti



Živeli brzo ili sporo, sa manje ili više para, živimo podjednako nezdravo i stresno. Ako volite prirodu i rekreaciju ili planirate da u svoj život uvedete zdravije navike i saznate nešto novo, onda su programi aktivnog turizma prava adresa kako svaki lep i slobodan dan da posvetite sebi, porodici i prijateljima.

Pod nazivom Stazama zdravlja i duhovnosti , ovog puta vodimo vas na jednodnevni izlet po Fruškoj gori. Za početak predlažemo kako stići do Zmajevca, šta videti , gde se zadržati i kako sve to obići. TV izlet vas vodi na ta mesta a vi odlučite šta ćete obići autom ili pešice. A kad već jednom dođete na Frušku goru, uverićete se i sami koliko različitih mogućnosti se nudi da dan provedete aktivno i sadržajno.

Što zbog blizine Banje Vrdnik i centralne raskrsnice na Iriškom Vencu , što zbog bezbroj mogućnosti da uživate u planini ili se sklonite od njenih ćudi, Zmajevac je jedno od posećenijih izletišta na Fruškoj gori. Nalazi se na raskrsnici puta Ruma-Vrdnik-Rakovac-N.Sad i Partizanskog puta , koji se pruža celom dužinom grebena Fruške gore. Put je odličan iz pravca Rume i iz pravca Rakovca , pa ukoliko dolazite prvi put, naša je preporuka da dođete iz tih pravaca.  Zmajevac je dobro opremljen velikim brojem stolova, klupa i otvorenih ložišta i pravi je raj za ljubitelje prirode i omiljeno mesto vikend okupljanja i druženja. Oni , kojima je izazov pešačenje, Zmajevac je značajno polazište put  velikog broja markiranih pešačkih staza. Kada uzmete u obzir da većina staza kreće sa viših kota , od 450m nadmorske visine, , na koliko je Zmajevac, pa se spuštaju na 100 ili 200m , onda Vam je jasno zašto većina od njih nosi epitet “staza zdravlja”. Naravno , za vidljive efekte planinarenja i dobro zdravlje potrebno je pešačiti redovno, bar jednom nedeljno .
Sa Zmajevca, putem prema Iriškom Vencu, sa raskrsnice za planinarski dom , kreće i naša staza
do manastira Rakovac. Jednim delom, do kamenoloma je put asfaltiran a onda kreće lepo utabana i dobro obeležena staza, kojom stižete do neobičnog lokaliteta Beli Majdan i u produžetku, do manastira Rakovac. Ukoliko se stacionirate na Zmajevcu, za jedan dan , ova šetnja će Vam biti dovoljna.
Ukoliko želite da kombinujete boravak na više izletišta i planinarenje na više staza, kojim ćete obići sva mesta koja smo Vam predstavili, preporuka je da takav izlet planirate u proleće, kad su duži dani ili da na Fruškoj gori provedete vikend. Početak staze do manastira Beočin je sa izletišta Brankovac, koje je udaljeno od Zmajevca, zapadno 4-5km. a početak staze do manastira Bešenovo još dalje zapadno, sa uzletišta Letenka. 

Za ovaj ili neki drugi izlet, koji poželite da realizujete u Sremu i na Fruškoj gori, rado ćemo Vam obezbediti druženje uz degustaciju čuvenog sremskog bermeta. Za to je zadužen naš poznati proizvođač bermeta i drugih čarobnih napitaka od aromatičnog i lekovitog bilja, brka Aleks. U letnjim mesecima ta priča odlično ide u "Kućerku u Sremu", uz gitaru i pesmu Vlade Kanića. Mogućnosti je na pretek, izaberite one sadržaje koji najviše odgovaraju Vama i Vašem društvu!

Ukoliko na Frušku goru dolazite prvi put, potražite na našem sajtu: sremturizam.org Turističku mapu Srema, na kojoj je aktuelna Auto karta Srema i Mapa pešačkih staza : http://www.sremturizam.org/images/Ostalo/tourist_map_of_srem_III_2.jpg ili nas jednostavno kontaktirajte. Individualno ili za grupu, napravićemo program obilaska baš po Vašoj želji i potrebi.

Get Adobe Flash player
Photo Gallery by QuickGallery.com

Нема коментара:

Постави коментар